Aanbod

RAPENBURG100 biedt bestuurstrainingen op het gebied van samenwerking, visie, motivatie en omgaan met conflicten. Daarnaast is er een bescheiden aanbod aan activiteiten, die gericht zijn op ontmoeting, stilte en verdieping. Tevens zijn de werkers van RAPENBURG100 beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek

Heb je als student zelf een idee rondom het vormgeven aan een groepsactiviteit, stel het ons voor en we zijn van harte bereid om een nieuw initiatief daar waar mogelijk te ondersteunen. 

Persoonlijk gesprek

Je gedachten en gevoelens ordenen helpt je om goede keuzes te maken. Een gesprek met een van de pastores of met de raadsvrouw is een investering in jezelf. Maak een afspraak met Rob of Claudia.

Contact

Inspiratie Workshopserie

‘Inspiratie Workshopserie – Motivatie en leren’

 

Hoe blijf je gemotiveerd tijdens de corona-periode en zorg je dat je problemen aanpakt? Deze interactieve online workshop helpt je om van de omstandigheden te leren. Zo ontwikkel je persoonlijk leiderschap. Meld je nu aan door een email te sturen naar  Rob

 

De Inspiratie Workshopserie ‘Motivatie en leren’ bestaat uit 3 online bijeenkomsten, en start weer:

 

Reeks 1: 2, 9 en 16 februari, tijd: 15 – 16:30u 

Reeks 2: 2, 9 en 16 maart, tijd: 15 – 16:30u 

Reeks 3: 30 maart, 6 en 13 april, tijd: 15 – 16:30u

Let op: Aanmelden mogelijk tot één dag tevoren.

Contact

Bestuurstraining

Rapenburg 100 staat in dienst van studentenwelzijn en persoonlijk ontwikkeling in Leiden. Daarom richten wij ons om besturen te ondersteunen met trainingen en advies.

Met een bestuurstraining geef je je bestuur een mooie start om straks gemakkelijker samen te werken en te ontwikkelen naar een excellent team. Met behulp van jullie input kunnen wij de bestuurstraining afstemmen op specifieke wensen. Vele besturen gingen jullie voor.
Er is dit jaar veel anders dan anders. Je maakt minder fysiek contact met anderen, kunt minder bij elkaar komen. Graag willen wij ook in deze tijd met jullie meedenken en kijken naar wat er wel ondernomen kan worden.  

Een training bestaat uit een halve dag, kosten 10 euro per persoon. Laat ons weten wat jullie wensen zijn en neemt contact met Claudia@rapenburg100.nl

Contact

Omgaan met verlies

Wanneer je een dierbaar persoon hebt verloren, grijpt dat in op alles van je leven. Het kan goed zijn om dat onder deskundige begeleiding ruimte te geven en in groepsverband stappen te zetten naar het hanteerbaar maken van verdriet en gemis in het dagelijkse leven. Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek met Claudia.


Living with Loss

Rapenburg 100 facilitates Living with Loss course twice a year in the fall and spring or when there are enough people seeking support. Studying can be hard when you lost a relative or friend, even if it happened already some time ago. It often feels good to talk with people who have similar experiences. Enjoy the talks, learn to live with your loss just a little bit better and  allow yourself to be happy again or deal with your (mixed) feelings. Intake/information: claudia@rapenburg100.nl

Contact

Meditatie

Ochtend mediatatie, een heerlijk begin van je dag!
Elke dinsdag online om 09:00 uur. Om mee te doen, stuur een email naar Claudia: claudia@rapenburg100.nl. 

De ochtend is een prettige tijd om je dag met meditatie te beginnen. Je bent dan sowieso lekker ontspannen na de nachtrust. Je neemt dan een moment stilte, rust en ontspanning voor jezelf en geniet de rest van de dag van de positieve effecten die meditatie met zich meebrengt. Aan het eind van deze begeleide meditatie is er ruimte om je positieve intentie voor die dag of komende dagen te stellen.  
Komt een keer mee mediteren!

Sunday evening meditation
Sharing silence, insights, support with other students. We’d be happy to get to know you.  We do all sorts of meditations: insight, concentration, visualization, love-kindness. In addition, we organize special events on the side like jumping into a cold lake together. No experience or material is required to join the event. We have open nights every Sunday from 18:00-20:00 and Thursdays for regulars from 20:00-22:00. 

To join,  please email Dardan Bastiaan: D.Bastiaan@outlook.com 

Contact

Retraites/ Retreats

Even uit de stress en drukte om letterlijk op adem te komen. Drie keer per jaar bieden we een weekend weg aan om ruimte voor jezelf te scheppen en anti-stresshormonen aan te maken. Afhankelijk van de invulling gaan we naar de hei of naar een klooster of een combinatie van beide. Het eerstevolgende weekend staat op de planning voor het voorjaar van 2021, bij interesse email claudia@rapenburg100.nl

Contact

Geloofsoriëntatie

Geloof en levensbeschouwing gaan over de basale levensthema’s: vertrouwen, tot je recht komen, goed leven en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en anderen. In deze serie benaderen we de joods-christelijke traditie niet als norm, maar als richting en als bron welke je kan uitdagen om vrij te leven. Thema’s en vraagstellingen worden vanuit maatschappelijk en cultureel oogpunt belicht en gekoppeld aan Bijbelgedeelten. Hoofddoel: in gesprek raken over levensthema’s. Info en aanmelding bij Rob.

Contact

Met elkaar eten is voedsel voor de spirit

Meer informatie