Over ons

RAPENBURG100– voortgekomen uit de Leidse Studenten Ekklesia (LSE) – nodigt je uit tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling. RAPENBURG100 stimuleert je om niet alleen je hoofd en hersens te gebruiken, maar ook ruimschoots aandacht te schenken aan je hart en ziel. Bij RAPENBURG100 is er ruimte om vragen te stellen en te beantwoorden, je verbeelding te gebruiken, verbinding aan te gaan met jezelf, anderen en de wereld, verdieping te vinden en je dromen en ambities in leven en loopbaan te verwezenlijken.

Met je studie leg je een basis. Tijdens een bestuursjaar, door een kunstproject, een maatschappelijk of levensbeschouwelijk initiatief, maak je het verschil. Bij RAPENBURG100 is dat mogelijk:

  • Door verschillende vormen van meditatie en (verdiepings- of klooster) weekenden vergroot je je zelfbewustzijn en zorg je voor jezelf.
  • Jouw persoonlijk verhaal leer je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en keuzes te maken die bij jou passen.
  • Je treedt met open blik de hedendaagse maatschappij tegemoet en ontmoet mensen uit verschillende sociale lagen en met andere perspectieven tijdens excursies. Je verruimt je geest bij onze maaltijden en groepen.
  • Voor jouw bestuur of commissie zijn er trainingen die jullie verder helpen op het gebied van teamsamenwerking, omgaan met conflicten, communicatie, visie en motivatie.

Kom langs, proef de sfeer of volg een training. Je bent van harte welkom!

De stichting

Sinds 1 januari 2022 heeft Rapenburg100 een ANBI status. 
Bankrekening: NL 08 TRIO 0320 0195 78RSIN/fiscaalnummer: 861208390

Download hier ons jaarverslag (2021)

studentenpastoraat leiden. Fonds1818

Rapenburg100 wordt ondersteund door Fonds1818.

Dit is de vereniging van ‘participanten’ van de Ekklesia: oud-studenten, universitair medewerkers en andere ruimgelovigen. Iedere zondag is er een kerkelijke viering in de Hooglandse Kerk om 11.45 uur met speciale aandacht voor muziek en ruimte voor kritische doordenking van levens- en maatschappelijke thema’s. Doordeweeks kun je terecht voor lezingen over onderwerpen zoals duurzaamheid, compassie, een zinvolle carrière, geloof en kunst. Activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Activiteiten van het studentenpastoraat van RAPENBURG100 worden (mede) gefinancierd door:
Universiteit Leiden
Hogeschool Leiden
Protestantse Kerk Nederland

En door diverse andere fondsen

Met elkaar eten is voedsel voor de spirit

Meer informatie