Opgegroeid in Leeuwarden kwam ik drie jaar geleden voor de studie wereldgodsdiensten drie jaar geleden naar Leiden. Daarvoor heb ik op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé mijn diploma gehaald. Mijn middelbare schooltijd was gevuld met muziek (ik speelde gitaar in een band), met lezen (filosofie en religie voornamelijk), met vele wandelingen door nabijgelegen natuur en met  mijn geleidelijke kennismaking met het boeddhisme. Het was de ontdekking en verdieping van die affiniteit die mij voor Wereldgodsdiensten in Leiden deed kiezen – genoeg ruimte om een voor mij interessant programma op te bouwen. De academische studie was echter niet de enige manier waarop ik het boeddhisme verder verkende. De zomer voordat ik begon in Leiden verbleef ik, na een vakantie in China, vier weken in de Stad van Tienduizend Boeddhas (City of Ten Thousand Buddhas, CTTB) in California; de daaropvolgende zomer was ik daar voor twee maanden. Ook in Leiden bleef ik persoonlijk betrokken en het afgelopen jaar heb ik met veel plezier bij de Ekklesia de wekelijkse boeddhisme en meditatie georganiseerd en raakte ik op die manier ook verder betrokken bij de Ekklesia. Nu ik mijn Bachelor diploma zo goed als binnen heb, ben ik weer in de VS. Ditmaal voor ruwweg zes maanden. Ver weg van huis en op reis naar een andere wereld. Ondanks mijn afwezigheid zal het meditatiegroepje voortgezet worden en zal ik het komende jaar vanuit de kloostergemeenschap en daarna reizend door Azië virtueel betrokken blijven.