Tijdens dit symposium worden studenten, verenigingen en medewerkers van de universiteit of hogeschool uitgenodigd om over studentenwelzijn na te denken. Wat bedoelen we als we het hebben over studentenwelzijn en hoe kunnen voorgenoemde groepen leiderschap nemen om het te bevorderen?
De Denktank van de plaatselijke kamer van verenigingen heeft in opdracht van Rapenburg100 onderzoek gedaan naar de visie van studentenverenigingen op studentenwelzijn en wat zij kunnen doen. Ze heeft onder andere gesproken met Minerva, Augustinus, Quintus en NSL. Tijdens dit symposium presenteert de denktank de resultaten van haar onderzoek.Het symposium wordt georganiseerd door Rapenburg100. Rapenburg100 heeft veel expertise op het gebied van bestuurstrainingen, ervaringsdeskundigheid, groepsbegeleiding en het helpen van studenten om leiderschap te ontwikkelen via een divers aanbod aan workshops.