Namens Stichting ‘Wij helpen daar’ mag ik als lid promotie hier iets schrijven, wat ik natuurlijk een hele eer vind! Als je een stichting ‘Wij helpen daar’ noemt, krijg je onvermijdelijk de vraag waar het dan wel niet is dat je helpt. Wij, een fijne groep studenten in het mooie Leiden, organiseren vrijwilligersprojecten in de Balkan. Elke zomer sturen wij vijf groepen studenten naar de Balkan om daar humanitaire en materiële steun te bieden. Eén groep trekt erop uit om verstandelijk gehandicapte kinderen in Stamnica (Servië) een onvergetelijke zomer te bieden, twee andere groepen gaan naar in armoede levende Romakinderen in Veliko Gradiste (Servië) en naar een kindertehuis in Nis (Servië). Daarnaast wordt een ouderentehuis in Trogir (Kroatië) bezocht en organiseren wij jaarlijks, in samenwerking met Stichting Progres, een verzoeningskamp in Sarajevo. Zelf ben ik de afgelopen twee jaar naar het project in Stamnica gegaan, dus ik heb zelf gezien hoezeer daar nog een verschil te maken valt. Als je dergelijke projecten wil organiseren, heb je echter wel een plek nodig voor vergaderingen en bijeenkomsten. Al sinds het prille begin biedt Ekklesia ons het onderkomen hiervoor, waar we natuurlijk heel dankbaar voor zijn, we zijn dan ook blij dat we nu iets terug kunnen doen. Vanuit deze plaats willen we jullie een beetje mee laten kijken met onze werkzaamheden! En natuurlijk hopen we jullie nog eens als deelnemer binnen onze stichting te verwelkomen!