De komende tijd zal ik voor jullie ongeveer één keer per maand gaan bloggen. Daarom lijkt het mij wel leuk om mij even voor te stellen aan jullie.
 
Ik heet Briene, ik ben 20 jaar en ik woon in Rotterdam. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding Communicatie, daarom werk ik nu als coach op de klantenservice van een overheidsproject. In mijn vrije tijd ben ik graag in de buurt van mijn vriendinnen om gezellige dingen te doen. Daarnaast houd ik van lezen, schrijven en Taizéreizen.
 
Taizéreizen, mooi bruggetje om te vertellen wat mij met Ekklesia verbindt. Als kind heb ik een katholieke opvoeding gehad, maar in de puberteit hier volledig vanaf gestapt tot december 2010, de Taizéontmoeting in Rotterdam. Voor de Taize-onbekenden ons een korte uitleg: Taizé is een dorpje in Frankrijk waar jongeren samenkomen rondom Christelijke spiritualiteit. Je kunt het vergelijken met een bedevaarsplaats.
 
Mijn ouders waren druk bezig met de organisatie van dit evenement en vroegen mij om ook een dagje te helpen. Hier werd ik erg geraakt door het gemeenschappelijk gebed en de gemoedelijke sfeer. Zo besloot ik ook om de zomer in Taizé door te brengen (als ik naar Ibiza ging, moest ik het zelf betalen, maar als ik naar Taizé zou gaan, betaalde mijn ouders. Keuze was snel gemaakt dus.)
 
In Taizé ben ik erg in aanraking in aanraking gekomen met een godsbeeld en ik vond het erg moeilijk hiermee om te gaan. Ik was naar Taizé gegaan vanuit spontaniteit, maar teruggekomen als een gelovige! Bepaalde activiteiten van Ekklesia hebben mij erg geholpen om hier handen en voeten aan te geven. Zo heb ik onlangs ook bij LSE mijn belijdenis gedaan, iets dat ik nooit kan en zal vergeten.
 
Al met al, prachtige ervaring waar ik erg dankbaar voor ben. Ik heb er ook veel zin in om te gaan schrijven voor jullie over thema’s rondom spiritualiteit. Nu alleen nog een onderwerp gaan verzinnen voor mijn volgende artikel. Tot volgende keer!