De eerste twee weken in Amerika zitten erop…. Tot nu toe heb ik vooral leuke dingen gedaan en natuurlijk ASL (Americ

an Sign Language/Amerikaanse Gebarentaal) geleerd van mensen die ik leerde kennen op Gallaudet. DE universiteit
waar ik voor een half jaar een aantal vakken ga volgen.
De eerste we
ek heb ik samen met mijn broer Kenneth de stad verkend en wat leuke dingen gedaan. Ik keek vooral uit naar de winkels waar ik later zelf dingen kan kopen en dat was niet altijd zo makkelijk. De stad zelf, Washington DC dus, is heel mooi en leuk en er is genoeg te zien en doen. We hebben vrijwel elke bekende plekken bezocht, zoals het Capitool, Lincoln Memorial, Pentagon (alleen van afstand bekeken, hoor), het Witte Huis, Arlington Cemetery en natuurlijk een aantal museu
ms, zoals National Museum of Natural History. De rest ga ik nog bezoeken als ik tijd heb.
Verder heb ik opgetrokken met Lisa, een Nederlandse studente die hier al 4 jaar woont, en haar vrienden. Op die manier leer ik al beetje mensen van Gally (bijnaam van Gallaudet ^_^) kennen en natuurlijk ook ASL. Ik heb geen lessen genomen, dus ik moet het vanaf het begin leren. In het begin was het wel beetje moeilijk te volgen, maar met Lisa’s hulp ging het beter. Ook heb ik mijn eerste uitstapje gemaakt in US samen met Lisa en haar vrienden. We gingen naar Cunningham Falls State Park in Maryland. Het is ongeveer 2 uur rijden van Gally, en we hebben daar gewandeld, wat rotsen beklommen en BBQ gehouden. Tussendoor heeft het flink geregend, maar we hielden ons schuil onder de afdak tot het over was.
Het was uiteindelijk heel leuk geweest.De dagen daarna, in de tweede week, was ik vaak op de campus te vinden, want ik kreeg eindelijk de sleutel van mijn kamer. Mijn kamergenote komt pas later, dus ik ben de eerste dagen alleen in mijn kamer. Kenneth was alweer naar huis vertrokken…. maar ik heb wel een aantal nieuwe vrienden gemaakt.
Dat deed ik door vaak in de cafetaria op de campus te eten en daar aanschuiven bij de mensen die ik eens eerder heb leren kennen. En aan die tafels zitten dan weer andere mensen en die maak ik dan kennis. Op die manier leer ik niet alleen mensen kennen, maar ook ASL.

En toen was ik uitgenodigd voor een avondje bowlen in Bethesda, Maryland, een plaats net buiten DC. Natuurlijk ging ik erheen, want er kwamen heel veel mensen van Gally erheen. Het waren vooral internationale studenten die al een paar jaar hier hebben gestudeerd. Het was wel goed om hen te leren kennen, want ze weten allemaal hoe het was om voor de eerste keer in Gallaudet te zijn en ook nog ASL vanaf het begin leren. Aan het eind van de avond was ik doodop van al het leren van ASL en ook nog veel mensen leren kennen. Maar het was wel moeite waard.De campus zelf… het is net een dorp, want Gally heeft vrijwel alles wat een dorp nodig heeft. Naast de dorms (slaaphuizen) en de universiteit zijn er restaurants, winkel, basisschool, middelbare school, sportfaciliteiten (zwembad, sportveld, fitness enz…), gezondheidscentrum, hotel, kerk en zelfs (campus)politie. Hier is alles toegankelijk voor dove mensen en andere mensen met handicaps. Oja, er is zelfs Starbucks hier op de campus!

Wat verder opvalt aan mezelf is dat ik thuis in Nederland niet echt mis, dus geen last van heimwee. Het enige dat ik mis is de sterke (en heerlijke) koffie. Hier is de koffie niet echt te drinken, dus ik heb overal gezocht naar de materialen om zelf koffie te maken. Maar dat was niet zo makkelijk, want ze gebruiken hier alleen koffiezetapparaten. Die ga ik echt niet kopen, omdat ik voor maar een semester hier verblijf. Maar… ik heb een “coffee mate” gevonden! Ze lust ook geen Amerikaanse koffie en maakt dus zelf koffie. En ik kan bij haar altijd terecht voor de heerlijke, zelfgemaakte koffie zonder teveel water toevoegen zoals die Amerikanen het altijd doen…