Beste lezer,
 
Ik schrijf dit stuk namens stichting ‘Wij Helpen Daar’, een door studenten opgerichte organisatie, die zich inzet voor de minderbedeelden in voormalig Joegoslavië. Hoewel het gewapend conflict in dit gebied al enige tijd voorbij is, is de situatie nog verre van ideaal. Vooral op het terrein van het maatschappelijk welzijn moet er nog veel werk worden verricht. En daar willen wij voor zorgen!
 
Elke zomer wordt een aantal projecten op touw gezet, waarbij groepen studenten naar de Balkan trekken om daar humanitaire en materiële steun te bieden. Zo organiseren we een project dat een poging doet het leven van verstandelijk gehandicapte kinderen in Stamnica (Servië) wat prettiger te maken en een project in Veliko Gradiste (Servië) dat Romakinderen de aandacht en recreatie probeert te bieden die ze thuis niet krijgen. Daarnaast wordt een ouderentehuis in Trogir (Kroatië) bezocht en gaan onze vrijwilligers naar een kindertehuis in Nis (Servië), waar een grote variatie aan (straat)kinderen leeft met onder andere lichamelijke en verstandelijke handicaps en trauma’s.
 
Buiten het feit dat wij voornamelijk in touw zijn met onze projecten om de Balkan te helpen, helpt de Leidse Studenten Ekklesia ons op haar beurt weer, door goede vergaderruimtes en een plek voor informatiebijeenkomsten ter beschikking te stellen. Hier maken we dan ook graag gebruik van!
Mede door dit stukje willen we jullie als wederdienst op de hoogte houden van onze werkzaamheden en (hopelijke) vooruitgang. Deze maand hebben we onze voorlichtingsavonden, op maandag 25 en donderdag 28 februari. Heb je interesse om mee te gaan met een van onze projecten deze zomer, of vind je het gewoon leuk om te zien en horen waar onze stichting zich mee bezighoudt? Kom dan ook naar een van onze voorlichtingsavonden, vanaf 19.30, uiteraard op Rapenburg 100!