Beste lezer,
 
Hierbij wil ik je graag op de hoogte brengen van de vorderingen van stichting Wij Helpen Daar. Er is namelijk een hoop gebeurd sinds onze vorige blog. Ten eerste hebben we drie voorlichtingsavonden gehad om deelnemers voor onze projecten te werven, en dat is gelukt! We hebben nu genoeg aanmeldingen om alle projecten door te laten gaan en daar zijn we heel blij mee. In elk project worden ook 2 projectleiders aangesteld, en de werving daarvan is voor een groot deel nog bezig.
 
Verder hebben we in maart een filmavond georganiseerd in samenwerking met Stichting Ontwikkelings-samenwerking Leiden (SOL), waarin de film ‘Warriors’ werd vertoond. Deze film ging over VN soldaten die tijdens de etnische oorlog in Bosnië met gruwelijkheden geconfronteerd werden. Het doel van deze avond was bewustwording onder studenten. We hebben ook deelgenomen aan een wat vrolijkere activiteit, namelijk de paasborrel, georganiseerd door de Leidse Studenten Ekklesia. Hier hebben we kennis gemaakt met meer mensen die vaker in het pand van Rapenburg 100 te vinden zijn, wat zeer interessante gesprekken opleverde en een basiskennis gebarentaal!
 
Daarnaast zijn we druk bezig om een activiteitencommissie op te zetten, met als doel meer gezellige uitjes en bijeenkomsten organiseren voor de aankomende deelnemers en/of geïnteresseerden. Zo staat er al een kennismakingsborrel op de planning, waarbij iedereen kennis kan maken met zijn of haar projectgenoten. Deze zal plaatsvinden op 26 april vanaf 20.00 uur, op Rapenburg 100. Mocht jij ook interesse hebben om te komen, ben je uiteraard van harte welkom!