13 december 1993. Ruim een jaar na de bekendmaking van het bestaan van strafkampen in Bosnië-Herzegovina, wordt er een hulporganisatie opgericht, hier in Leiden. In 1998 mag Wij Helpen Daar zich daadwerkelijk een officiële organisatie noemen. Het begint met één project in Trogir, dit zal later uitgroeien tot maar liefst vijf projecten aanstaande zomer. Allen gericht op het geven van humanitaire hulp en materiele steun. Dit is het begin van Stichting Wij Helpen Daar!
Ook afgelopen zomer vertrokken er vier projectgroepen, elk naar een bestemming met een bijzonder verhaal. Enkele foto’s ter illustratie van onze prachtige zomer (uiteraard zijn er meer te vinden op onze website en facebook-pagina) :

Zomer 2013: Trogir, Stamnica, Veliko Gradiste & Nis

Zomer 2013: Trogir, Stamnica, Veliko Gradiste & Nis


Over minder dan een maand viert de stichting alweer haar 15e officiële verjaardag van bestaan. Dit laten we zeker niet ongemerkt voorbij gaan. De avond begint met een borrel in Ekklesia. Inloop vanaf half acht, van acht tot tien uur borrel met diverse sprekers, waaronder de voorzitter van het nieuwe bestuur. Dit deel is vooral gericht op oud-bestuur en oud-deelnemers van de stichting. Na de borrel vertrekken we naar ‘De hut van ome Henne’ (Sint Aagtenstraat 28, vlakbij de beestenmarkt) om het feestje voort te zetten.
Ook al is ons lustrum op vrijdag de 13e… Voel je meer dan welkom om langs te komen zowel in Ekklesia als De hut van ome Henne! Heb je die avond al plannen? Dan mis je helaas een mooi lustrumfeestje. Maar het maakt niet uit als je eens iets mist. Zolang je maar vol overgave leeft; zolang je maar geniet van elk moment. Alleen zo kun je later met een goed gevoel terugkijken op wat je gedaan en wat je hebt bereikt. Op dit moment zorg je er namelijk al voor hoe je toekomst eruit ziet. Je toekomst maak je met het heden. Bedenk daarom voor jezelf wat je wilt bereiken, hoe je dat kan bereiken en besteed je tijd goed. De tijd gaat immers al zo snel: Stichting Wij Helpen Daar, 20 jaar in uitvoering; 15 jaar een organisatie!