Januari; de drukste tijd betreft promotie. Omdat de projecten van Wij Helpen Daar projecten verspreid zijn over de zomervakantie, wordt in de maanden ervoor een geldbedrag verzameld om mee te nemen. Nog voor het inzamelen worden de projectgroepen gevormd, wat vooraf gegaan wordt door de voorlichtingsavonden. En dit alles begint hier en nu, in de promotiemaand januari.
Door veel mensen wordt vrijwilligerswerk gezien als ‘iets goeds’, iets dat je doet uit barmhartigheid, voor je medemens. Voor vrijwilligerswerk krijg je immers niks materieels terug. Toch zijn er genoeg dingen te benoemen die je er wel voor terug krijgt, zoals een bredere visie, liefde van anderen en meer kennis over jezelf, om maar een paar punten te benoemen. Zelf weet ik uit ervaring dat personen die eens betrokken zijn geweest bij vrijwilligerswerk, zich later sneller weer open zullen stellen voor dergelijk werk. Dat is ook de reden waarom ik hoop zoveel mogelijk mensen deze kans op vrijwilligerswerk wil geven. Want ik geloof dat we ons niet zonder anderen kunnen ontwikkelen en misschien zelfs niet zonder anderen kunnen leven.
WHD poster 2014
Dus.. heb je interesse om mee te gaan met een project? Kom dan zeker langs op één van onze voorlichtingsavonden. Via wijhelpendaar@gmail.com kun je aangeven welke avond je langskomt. Mocht je last-minute beslissen te komen, ben je natuurlijk ook van harte welkom!