Nog maar een maand voor het eerste project zal vertrekken. Vanaf dat moment zullen de projecten zich achter elkaar opvolgen. Tot het zover is zijn de projectgroepen nog steeds bezig met het ophalen van een mooi geldbedrag om mee te kunnen nemen naar Servië, Bosnië of Kroatië. Zo zijn er inzamelingsacties tot stand gebracht als een high tea, het verkopen van spullen op markten, sportworkshops en diverse etentjes en borrels.
Een mooi voorbeeld van geld ophalen komt van project Stamnica, waarvan de projectgroep cupcakes en brownies verkocht in Amsterdam op Koningsdag. “In het begin liepen de mensen in een normaal tempo voorbij, amper omkijkend naar de cakejes. Even later begonnen we met aanspreken van voorbijgangers, waarbij we uitleg gaven over het project waar we deze zomer heen gaan. Sommige mensen gaven ons geld zonder dat ze ook maar een cakeje wilden; zij gaven geld puur voor het goede doel!”

Twee grote komende activiteiten zijn de volgende:
 •   25 juni – Borrel / Feest in Odessa (vanaf 20.00u)
•    27 juni – Borrel in de Pelibar (vanaf 21.00u)
Kom zeker langs om de projecten Trogir, Stamnica, Nis, Veliko Gradiste en Sarajevo een hart onder de riem te steken!