Rond de maanden oktober en november is het gebruikelijk voor onze stichting om het bestuur over te dragen aan nieuwe personen en verder te gaan met een nieuw bestuur. Afgelopen woensdagavond 29 oktober heeft onze bestuursoverdracht plaatsgevonden. Ieder nieuw bestuurslid was hiervoor al ingewerkt door het oud-bestuurslid waarvan de functie wordt overgenomen. De bestuursoverdracht is deels een vergadering en deels een opsomming van belangrijke punten die voor het nieuwe bestuur zeker handig zijn om te weten.
Als oud-bestuurslid kan ik zeggen dat het toch wel vreemd is om het bestuur ineens over te moeten geven, ook al spreek ik namens het hele oud bestuur dat we dit vol vertrouwen en liefde doen Het is iets waar je je een volledig jaar mee hebt bezig gehouden en waardoor je elkaar steeds beter leert kennen. Naast samenwerken in een groep, die je tevens aan het begin van je bestuursjaar nog lang niet allemaal even goed kent, leer je ontzettend veel over je eigen functie die je binnen het bestuur vervult. Begin dit jaar heb ik specifiek gesolliciteerd op de PR-functie om het promotionele aspect, waarbij bekendheid creëren van de stichting, centraal staat. Een momentje van trots was de grote opkomst met de voorlichtingsavonden voor de projecten in februari. Er kwamen maar liefst 70 aanmeldingen binnen voor de slechts 46 plaatsen die we konden bieden. De promotie via social media, mond-op-mond reclame, posters en flyers bleek daarmee heel effectief. Gelukkig, want er gaan veel creatieve ideeën en afspraken mee gepaard, en daarmee veel tijd, maar dat was het meer dan waard.
Het lijkt nu bijna op een wervende tekst voor het bestuur, ook al was dat niet direct de bedoeling toen ik met schrijven begon over deze verandering binnen de stichting; het nieuwe bestuur is immers al gevormd. Het komt vooral voort uit mijn overdenkingen aan hoeveel ervaringen dit jaar met zich heeft meegebracht en wat we met het bestuur samen, zowel binnen als buiten de stichting, hebben bereikt. Want ondanks de soms lastige en stressvolle momenten die er dit jaar waren, is het een verrijking om jezelf belangeloos in te zetten voor iets waar je in gelooft. Het volgende bestuur zal binnenkort op de website verschijnen onder het kopje bestuur. De volgende bloggende lid PR van Wij Helpen Daar, Janneke Rietman, zal jullie in het vervolg op de hoogte houden van alle hoogtepunten omtrent de stichting, welk ik met veel plezier zal gaan volgen; hopelijk jullie ook!
Veel liefs,
Jolanda Hus
Voormalig lid PR van stichting Wij Helpen Daar
Volg Wij Helpen Daar ook op Facebook !