jeannette  Sinds de zomer van 2016 mag ik als humanistisch studentenbegeleider het team van de LSE verrijken. In 2014 studeerde ik af aan de Universiteit voor Humanistiek in de richtingen Geestelijke begeleiding en Educatie. Eén dag in de week ben ik op de Hogeschool Leiden voor de studenten beschikbaar voor persoonlijke gesprekken. Daarnaast geef ik samen met Rob en Walther vorm en inhoud aan het aanbod voor studenten op RAPENBURG100. Ik woon in Utrecht en werk daar ook als assistent manager bij de RINO Groep.
Als geestelijk begeleider heb ik ervaring opgedaan in het ziekenhuis, de gevangenis en de psychiatrie. Plekken waar veel leed is en mensen met levensvragen worstelen. Studenten voelen daardoor aan als een frisse, levendige doelgroep. Maar ook zij kunnen worstelen met existentiële thema’s: uit huis gaan, je losmaken, vrijheid, nieuwe stad, bijzondere ontmoetingen, nieuwe ervaringen, feest, verdriet, volwassen worden, relaties, jezelf zoeken, koers bepalen in je leven… Ik vind het mooi en inspirerend studenten te begeleiden bij het omgaan met alles wat er op hun pad komt en bij het zelf vormgeven van dit pad.
Jeannette Bakker: Jeannette_bakker