Zorgen voor jezelf en anderen geeft energie!

De Welzijns 10-daagse (dinsdag 30 maart t/m donderdag 8 april) staat in het teken van fysiek, spiritueel, mentaal, sociaal en emotioneel welzijn en alles wat bijdraagt aan een goede gezondheid.

Claudia Sarti is één van de organistoren en tevens spiritual counselor en life coach bij onder andere ons studentendecanaat. Ze vertelt over het ‘waarom’ achter deze 10-daagse.

“Het leven past door alle coronamaatregelen op dit moment niet meer bij de levensfase van de student. Studenten zouden met veel plezier moeten kunnen studeren en veel sociaal contact moeten kunnen hebben, maar dat hebben ze nu minder of niet. Dat is een groot gemis. We willen daarom activiteiten organiseren die aandacht geven aan welzijn en waar iedereen samen kan komen en leuke dingen kan doen. Even weg van de sleur en hectiek. Even weg van de studiedruk en het plannen, en de zorgen die daarmee gepaard gaan.”

Zorgen voor jezelf en anderen geeft energie

“We hebben er bewust voor gekozen om de Welzijns 10-daagse rondom de Paasdagen te organiseren, zodat studenten meer tijd hebben voor rust. Zelfs als je als student niet mee doet met het programma, kun je deze dagen gebruiken om iets anders doen in het teken van welzijn. Misschien word je geïnspireerd door iets dat we in het programma aanbieden of sta je iets langer stil bij hoe je je voelt. Welzijn betekent daarnaast ook dat je ziet wat er met een ander gebeurt en dat je ook je eventuele zorgen uit naar anderen. Relaties zijn belangrijk. Als ik studenten vraag wat hen gelukkig maakt, dan zeggen ze vaak: als ik even met mijn vrienden samen ben. Zorgen voor jezelf en voor anderen geeft energie.”   ​​

Wees lief voor jezelf!

“Mijn advies aan studenten zou zijn: pak al je studiespullen dit Paasweekend in een grote tas in en zet het weg. Laat het allemaal even los. Die ene kamer is de plek waar jij studeert, waar jouw sociale leven plaatsvindt, waar je jouw hobby uitoefent, waar je soms zelfs sport… het is alles in één en daardoor kan het soms lastig zijn om rust te vinden. Het is daarom zó belangrijk dat je eens in de zoveel tijd echt afstand neemt en dat je die tijd gebruikt om momenten voor jezelf te creëren. En tot slot: wees lief voor jezelf!”

Namens het Welzijns 10-daagse team (Studentendecanaat, Marketing & Communicatie en Rapenbrug100) nodigen we alle studenten van harte uit om mee te doen en wensen we je veel plezier tijdens de 10-daagse.